BG
 

„Български Енергиен Холдинг” ЕАД и „Българо-Израелска търговско-промишлена палата“ подписаха меморандум за разбирателство

Днес, 15 април 2022 г., беше подписан меморандум за разбирателство между г-н Иван Андреев, изпълнителен директор на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД и проф. д-р Руслан Пенчев, председател на „Българо-Израелска търговско-промишлена палата“ (БИТПП).

Документът има за цел обмен на информация и предоставяне на съдействие, във връзка с реализирането на цели и проекти. Той включва оценка на потенциални услуги за управление на програми и за инженерно проектиране, оценка на съществуващ въглищен парк, оценка по отношение на верига на доставки и изпълнители в България и Израел.

Предвид сериозните предизвикателства, свързани с необходимостта от намиране на решения за диверсифициране на доставките и развитието на проекти, „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД и дружествата от БЕХ Група полагат усилия да прилагат най-съвременни технологии и средства. Усилията са насочени за цели като постигане на въглеродна неутралност, нови енергийни мощности, нови технологии и възобновяеми енергийни източници, киберсигурност, развитие на бъдещи проекти за трансформацията на Комплекс Марица-изток, както и евентуално прилагане на нови технологии за производство на топло- и електроенергия.

Подписването на Меморандума позволява на БЕХ Група да има непосредствен достъп до достиженията на технологиите и бизнеса в различни направления, които са стратегически за нейното развитие. Фокусът е поставен върху изследване на потенциални възможности за съвместно сътрудничество и няма за предмет възлагане и респективно задължение за извършване на услуги.

 

ПРЕСЦЕНТЪР „БЪЛГАРСКИ ЕНЕРГИЕН ХОЛДИНГ“ ЕАД

Антикорупция и сигнали
Подай сигнал